fredag 21 januari 2011

13 dygn besök på djursjukhuset

Tillbringat natten på djursjukhuset i Helsingborg. Tindra har inte mått bra. Ratat mat mer och mer och igår kräktes hon upp allt hon fick i sig. Så jag Tindra och valparna fick efter samtal med djursjukhuset åka akut in. Här  är valparna nerpackade i bärväskan men fick knäppa upp i bilen så de inte skulle bli helt kokta
När vi kom in startade de med att ta blodprov som visade utmärkta värden på både kalcium,proteiner,socker och njurfunktion. Hon sa inte ett pip när de stack henne och fint bandage fick hon.


Tempen visade på 38,3 också normalt och sen gjordes en rektalundersökning och inte ens då protesterade hon. Fick mycket beröm av den duktiga veterinären.
Röntagade buk som också visade normalt förutom mycket luft i tunntarmen men det kan komma av kräkningarna och där var inga utbuktingar. Livmodern hade dragit ihop sig fint. Ja allt visade bra. Men vetten gav diagnosen mag/tarm katarr. Specialkost och magmedicin sattes in. Tindra tyckte det var kul att komma ut lite och var frikostig med både kramar och pussar.
I bilen hem så det ut så här:


Inte speciellt trafiksäkert men hon gav sig inte skulle ligga bredvid valparna.Vi var hemma 02,30 inatt och då fick hon lite mat som hon fick behålla och så tog vi en promenad. Idag är hon trött lite småirriterad och inte riktigt sitt vanliga jag. Hur jag märker det? i vanliga fall älskar Tindra ligga så här:



Men idag vill hon inte ha några valpar klättrandets i huvudet utan puttar bort dem. Mat får dem och tvättade blir de men sen är hon nöjd eller kanske ska jag säga orkar inte mer
.Bilden togs innan vi åkte igår
. Hoppas hon är sitt vanliga pigga Tindra imorgon men man behöver ju inte gå längre än till sig själv för att veta hur man mår efter en dags kräkande och hur pigg man är efter det?
Så här låg valparna inne på djursjukhuset:


Personalen tyckte de var så fina.

Tog en bild på Sunes tassar:



Både Sune och Musse har öppnat sina ögon idag nu väntar vi bara på Gunnar.
Ikväll blir det tidig säng för även jag är så trött.

4 kommentarer:

  1. Men putter-fötter!:)
    Skönt du fick henne genomgången, trots timmen...
    Då verkar det ju iaf inte något som hon kan "ge" bebisarna.(Här har vi haft kräkande siames... VARFÖR ska de sitta på bord och bara... rakt ut i luft...)
    Vi skickar MASSOR av krya på dig pussar till lilla mor!
    Och matten är fortfarande LÖJLIGT svag för lille Gunnar så hon tror han bli stans buse med tiden...
    Fjanterier!
    Jesper och Assar

    SvaraRadera
  2. Stackars Tindra och stackars dig! I ett sådant här läge är det nog skönt att det 'bara' är 4 valpar.
    Kram på er!

    SvaraRadera
  3. Sååå duktig Tindra är man blir riktigt rörd när man ser bilderna.

    / Selma & Maria

    SvaraRadera